22-02-2012 15:28
"Kurczak pod pomidorowo-paprykową kołderką"
Przepis
1.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- - kilka kawałków kurczaka
- - 1 zielona i 1 żółta papryka /będzie ładniej/
- - 4-5 dojrzałych pomidorów /zimą puszka/
- - kilka gałązek rozmarynu/ew.suszony
- - 2 ząbki czosnku
- - sól, pieprz
- - ew. pół szklanki białego winaKurczaka obsmażamy krótko na oliwie na silnym ogniu. Solimy, pieprzymy.
- Paprykę czyścimy z pestek, kroimy na paski. Pomidory parzymy, obieramy ze skórki, najlepiej pozbawiamy pestek, kroimy na niewielkie kawałki. Czosnek siekamy.
Przepis
Jeśli patelnia z kurczakiem jest wystarczająco duża, dorzucamy do niej pokrojoną paprykę, chwilę smażymy, dodajemy pomidory i czosnek. Jeśli nie, lepiej to zrobić na drugiej patelni i potem połączyć z kurczakiem. Warzywa doprawiamy i dusimy wszystko na niewielkim ogniu. Pod koniec wrzucamy listki rozmarynu. Dobrze podlać to wszystko połową szklanki białego wina.
Przepis dodał użytkownik Ewa_Schmidt
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.