Przez żoładek do serca.....
- 1 pierś z kurczaka
- Serek topiony
- Suszone pomidory
- Koperek
- Olej
- Cebula
- czosnek
- Sól pieprz
- Papryka chili Świerża
- Sałata
- Ser feta / ser sama kroje i robie dresing z oleju, suszona bazylia i oregano, czosnek wszystko wrzucam do słoiczka i delikatnie mieszam/
- Oliwki
- Pomidorki koktajlowe
- 2 jajka
- Rzodkiewka
- Pietruszka
- Ogórek do przybrania
- Żółty ser
Pierś z kurczaka rozcinamy na pół i delikatnie rozbijamy solimy, pieprzymy, układamy na nią ser topiony, pokrojone suszone pomidory, startą papryczkę chili , koperek, rozduszony czosnek i pokrojoną cebulkę.
Całość zwijamy spinamy i obtaczamy w jajku. Smażymy na oleju.
Sałatkę robimy z wyżej wymienionych produktów i dekorujemy wesołymi jajcami. Jajka gotujemy na twardo , oczy robimy z pieprzu, nosy z ogórka zielonego, buzie z rzodkiewki, nakrycia głowy z ogórka i rzodkiewki. Choinki robimy z Żółtego sera zwijamy do w ruloniki 3 cm spinamy je wykałaczką. Na górę rulonika układamy oliwkę i kawałek zielonej pietruszki. W ten sposób mamy choineczki. Talerz dekorujemy papryczkami i rzodkiewką
Przepis dodał użytkownik mysza7513
Podziel się opinią
Komentarze