Trwa ładowanie...
d1p1ih9
21-02-2012 15:39

Kasza manna w różnych kolorach

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d1p1ih9
Składniki
  • - pół litra mleka
  • - 4,5 łyżki kaszki
  • - szczypta soli
  • - łyżka masła
    • Do kolorowania:
  • -żółtko
  • - czerwony sok owocowy
  • - kakao
Przepis

Stawiamy mleko do podgrzania i wsypujemy do niego kaszę.Cały czas mieszamy, żeby nie powstały grudki, solimy leciutko. Kiedy zaczyna gęstnieć, dodajemy łyżkę masła co sprawi, że będzie bardziej aksamitna w smaku.

Kolor żółty; po zdjęciu z palnika wbijamy żółtko i energicznie mieszamy, żeby nie powstały grudki.

Kolor czekoladowy: posypujemy kakao i mieszamy.

Kolor różowy: wlewamy sok i mieszamy.

Przepis dodał użytkownik Ewa_Schmidt

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1p1ih9
d1p1ih9
d1p1ih9
Więcej tematów
d1p1ih9