21-02-2012 15:39
Kasza manna w różnych kolorach
Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- - pół litra mleka
- - 4,5 łyżki kaszki
- - szczypta soli
- - łyżka masła
- Do kolorowania:
- -żółtko
- - czerwony sok owocowy
- - kakao
Przepis
Stawiamy mleko do podgrzania i wsypujemy do niego kaszę.Cały czas mieszamy, żeby nie powstały grudki, solimy leciutko. Kiedy zaczyna gęstnieć, dodajemy łyżkę masła co sprawi, że będzie bardziej aksamitna w smaku.
Kolor żółty; po zdjęciu z palnika wbijamy żółtko i energicznie mieszamy, żeby nie powstały grudki.
Kolor czekoladowy: posypujemy kakao i mieszamy.
Kolor różowy: wlewamy sok i mieszamy.
Przepis dodał użytkownik Ewa_Schmidt
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.