Trwa ładowanie...
d2ymkrl
20-02-2012 20:48

Jajo w szynce w kształcie serca

Przepis
4.8
(4 głosy)
Oceń:
d2ymkrl
Składniki
  • 2 plastry szynki
  • 1 jajo
  • sól
  • szczypiorek
  • olej do smażenia
Przepis

W szynce (jednocześnie w dwóch plastrach) wyciąć serce.
Jajo wbić do kubeczka.

Rozgrzać trochę oleju na patelni. Przełożyć szynkę na rozgrzaną patelnię (2 plastry złączone ze sobą), chwilę podsmażyć. Ostrożnie do środka przelać jajo, smażyć do momentu ścięcia się jaja. Oprószyć solą i posypać posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego!

Przepis dodał użytkownik kachna

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2ymkrl
d2ymkrl
d2ymkrl
Więcej tematów
d2ymkrl