Trwa ładowanie...
d237b9c
16-02-2012 12:25

Żeberka w tajskiej glazurze

Przepis
2.0
(1 głos)
Oceń:
d237b9c
Składniki
  • 1,5 kg żeberek wieprzowych
  • 1 szk sosu tajskiego słodko pikantnego
  • 1/2 łyżeczki przyprawy ognisty smok
  • 1/4 łyżeczki pieprzu kolorowego
  • 3/4 łyżeczki soli
  • 2 łyżki sosu teriyaki
  • 100 ml wody
  • olej do smażenia
Przepis

Żeberka umyć, osuszyć i pokroić w paski między kostkami.
Oprószyć solą, pieprzem, i przyprawą ognisty smok.
Odstawić na około 15 minut.
Na patelni rozgrzać olej, na gorący ułożyć kawałki żeberek i podsmażyć na złoty kolor z obu stron.
Podlać wodą, dodać sos teryiaki i sos chili.
Dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości.
Żeberka należy od czasu do czasu przewrócić i uważać aby sos się nie przypalił.
Żeberka podawać z ryżem i np. sałatą w sosie jogurtowo koperkowym.

Przepis dodał użytkownik zewaewa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d237b9c
d237b9c
d237b9c
Więcej tematów
d237b9c