Tostowe koszyczki nadziewane
- Składniki:
- białe pieczywo tostowe
- masło do smarowania
- twaróg
- jogurt naturalny
- rzodkiewka, szczypiorek, sól, pieprz, ogórki konserwowe
- szpinak mrożony, feta, czosnek
- tuńczyk kawałki w sosie własnym
- ser żółty, szynka,
Przepis:
Rozgrzać piekarnik do temp. 200°C. Z pieczywa odkroić skórkę i rozwałkować każdą kromkę jak najcieniej. Posmarować masłem z obu stron i delikatnie wkładać kromki do foremek na muffiny. Uważać, by tosty pozostały w całości. Piec ok. 15 minut, aż się zrumienią.
Wypełnianie foremek:
1) przed włożeniem tostów do piekarnika
- plasterkami szynki i startym serem.
2) po wyciągnięciu tostów z piekarnika:
- twarożkiem domowym *
- szpinakiem z tuńczykiem**
*Twarożek domowy:
Ser biały rozetrzeć widelcem z jogurtem, dodać posiekaną rzodkiewkę, ogórki konserwowe pokrojone w kostkę i szczypiorek, doprawić solą i pieprzem.
**Szpinak z tuńczykiem:
Rozgrzać szpinak na patelni, następnie dodać fetę (ok. 10dag) i posiekany czosnek. Wymieszać i podgrzewać. Na koniec dodać kawałki tuńczyka i również delikatnie wymieszać i chwilę podgrzać..
Przepis dodał użytkownik swimmy
Podziel się opinią
Komentarze