Trwa ładowanie...
d35eye9
15-02-2012 23:53

Tostowe koszyczki nadziewane

Przepis
4.3
(11 głosów)
Oceń:
d35eye9
Składniki
  • Składniki:
  • białe pieczywo tostowe
  • masło do smarowania
    • twaróg
  • jogurt naturalny
  • rzodkiewka, szczypiorek, sól, pieprz, ogórki konserwowe
    • szpinak mrożony, feta, czosnek
  • tuńczyk kawałki w sosie własnym
    • ser żółty, szynka,
Przepis

Przepis:
Rozgrzać piekarnik do temp. 200°C. Z pieczywa odkroić skórkę i rozwałkować każdą kromkę jak najcieniej. Posmarować masłem z obu stron i delikatnie wkładać kromki do foremek na muffiny. Uważać, by tosty pozostały w całości. Piec ok. 15 minut, aż się zrumienią.
Wypełnianie foremek:
1) przed włożeniem tostów do piekarnika
- plasterkami szynki i startym serem.
2) po wyciągnięciu tostów z piekarnika:
- twarożkiem domowym *
- szpinakiem z tuńczykiem**

*Twarożek domowy:
Ser biały rozetrzeć widelcem z jogurtem, dodać posiekaną rzodkiewkę, ogórki konserwowe pokrojone w kostkę i szczypiorek, doprawić solą i pieprzem.

**Szpinak z tuńczykiem:
Rozgrzać szpinak na patelni, następnie dodać fetę (ok. 10dag) i posiekany czosnek. Wymieszać i podgrzewać. Na koniec dodać kawałki tuńczyka i również delikatnie wymieszać i chwilę podgrzać..

Przepis dodał użytkownik swimmy

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d35eye9
d35eye9
d35eye9
Więcej tematów
d35eye9