Trwa ładowanie...
d2f2xnc
13-02-2012 15:28

RURKI Z BITĄ ŚMIETANĄ IDEALNE NA WIECZÓR WALENTYNKOWY

Przepis
4.4
(5 głosów)
Oceń:
d2f2xnc
Składniki
  • 8 DAG DROŻDŻY
  • 60 DAG MĄKI
  • 3 ŁYŻKI CUKRU
  • 25 DAG MARGARYNY
  • 0,5 SZKL. MLEKA
  • 2 ŻÓŁTKA
    • BITA ŚMIETANA:
    • 0,5 L ŚMIETANY KREMÓWKI 30-36 %
  • CUKIER PUDER
  • 2 ŚMIETAN FIX, EW. GALARETKA ROZPUSZCZONA W 1/2 SZKL. WODY
  • OWOCE (JA UŻYŁAM ZMIKSOWANE TRUSKAWKI)
Przepis

CUKIER I DROŻDŻE ROZPUŚCIĆ W CIEPŁYM MLEKU. MARGARYNĘ POSIEKAĆ Z MĄKĄ, DODAĆ WYROŚNIĘTY ROZCZYN DROŻDŻOWY I ŻÓŁTKA. WSZYSTKO WYMIESZAĆ I WYROBIĆ NA JEDNOLITA MASĘ. UKSZTAŁTOWANĄ Z CIASTA KULĘ
WŁOŻYĆ DO ZIMNEJ WODY I ODCZEKAĆ AŻ WYROŚNIE- OK 10-15 MIN.
PO TYM CZASIE CIASTO WYJĄĆ I ROZWAŁKOWAĆ NA BARDZO CIENKO I POCIĄĆ NA PASY. FOREMKI DO RUREK POSMAROWAĆ TŁUSZCZEM, NAWIJAĆ CIASTO I POSMAROWAĆ JAJKIEM. PIEC NA ZŁOTY KOLOR.

KREMÓWKĘ UBIĆ, DODAĆ CUKIER PUDER I ŚMIETAN FIXY, NA KONIEC CAŁOŚĆ POŁĄCZYĆ ZE ZMIKSOWANYMI TRUSKAWKAMI

PO WYSTUDZENIU RURKI NADZIEWAĆ ZA POMOCĄ SZPRYCY BITĄ ŚMIETANĄ

Przepis dodał użytkownik otylia-sieczka

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2f2xnc
d2f2xnc
d2f2xnc
Więcej tematów
d2f2xnc