13-02-2012 15:28
RURKI Z BITĄ ŚMIETANĄ IDEALNE NA WIECZÓR WALENTYNKOWY
Przepis
4.4
(5 głosów)
Oceń:
Składniki
- 8 DAG DROŻDŻY
- 60 DAG MĄKI
- 3 ŁYŻKI CUKRU
- 25 DAG MARGARYNY
- 0,5 SZKL. MLEKA
- 2 ŻÓŁTKA
- BITA ŚMIETANA:
- 0,5 L ŚMIETANY KREMÓWKI 30-36 %
- CUKIER PUDER
- 2 ŚMIETAN FIX, EW. GALARETKA ROZPUSZCZONA W 1/2 SZKL. WODY
- OWOCE (JA UŻYŁAM ZMIKSOWANE TRUSKAWKI)
Przepis
CUKIER I DROŻDŻE ROZPUŚCIĆ W CIEPŁYM MLEKU. MARGARYNĘ POSIEKAĆ Z MĄKĄ, DODAĆ WYROŚNIĘTY ROZCZYN DROŻDŻOWY I ŻÓŁTKA. WSZYSTKO WYMIESZAĆ I WYROBIĆ NA JEDNOLITA MASĘ. UKSZTAŁTOWANĄ Z CIASTA KULĘ
WŁOŻYĆ DO ZIMNEJ WODY I ODCZEKAĆ AŻ WYROŚNIE- OK 10-15 MIN.
PO TYM CZASIE CIASTO WYJĄĆ I ROZWAŁKOWAĆ NA BARDZO CIENKO I POCIĄĆ NA PASY. FOREMKI DO RUREK POSMAROWAĆ TŁUSZCZEM, NAWIJAĆ CIASTO I POSMAROWAĆ JAJKIEM. PIEC NA ZŁOTY KOLOR.
KREMÓWKĘ UBIĆ, DODAĆ CUKIER PUDER I ŚMIETAN FIXY, NA KONIEC CAŁOŚĆ POŁĄCZYĆ ZE ZMIKSOWANYMI TRUSKAWKAMI
PO WYSTUDZENIU RURKI NADZIEWAĆ ZA POMOCĄ SZPRYCY BITĄ ŚMIETANĄ
Przepis dodał użytkownik otylia-sieczka
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.