zaloguj | rejestruj
w przepisach
w przepisach
w całym serwisie

Podaj składniki, jakie masz w lodówce:

usuń
usuń
usuń
+ kolejny składnik anuluj
DODAJ DO ULUBIONYCH 2012-02-06

Biszkopt z ananasem

eluchap56
przepis lubi: 5 osób 3/5 9 głosów
Składniki
  • Biszkopt:
  • 4 jajka
  • 20 dag cukru
  • 20 dag mąki
  • 1 łyżka octu
  • 4 łyżki wody przegotowanej zimnej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa:
  • Sok z dużej puszki ananasów 565 g
  • 1 łyżka mąki tortowej
  • 1 łyżka cukru
  • 1 kostka margaryny
  • 4 żółtka
  • Beza:
  • 4 białka
  • 20 dag cukru
  • 20 dag wiórek kokosowych
kalkulator miar i wag
Kalkulator miar i wag

Każdy przepis wydaje się prosty, jeśli jesteś pewny, jakich miar składników użyć. Co jednak zrobić, kiedy nie dysponujesz wagą kuchenną, a lista produktów, których potrzebujesz, aby przygotować ulubione naleśniki zawiera 300 g i 250 ml mleka? W takiej sytuacji pomoże ci kalkulator miar i wag, który w prosty sposób pozwoli ci przeliczyć różne miary i wagi poszczególnych składników, na inne, którymi dysponujesz w kuchni. Dzięki temu już żaden przepis cię nie zaskoczy.

Przygotowanie
Biszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać do uzyskania
kremowej konsystencji. Dodać żółtka, wodę wymieszaną z octem. Na
koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie
połączyć.
Temperatura piekarnika : 180 stopni
Czas pieczenia: 20-30minut

Masa:
Sok z dużej puszki ananasów uzupełnić wodą do jednej szklanki i na tym
ugotować budyń dodając jedną łyżkę mąki i jedną łyżkę cukru. 1
kostkę margaryny utrzeć z 4 żółtkami dodawać stopniowo ugotowany
budyń. Do utartej masy dodać pokrojone w kostkę (odsączone ananasy).

Beza:
Białka ubić z cukrem, dodać wiórki i upiec na złoty kolor w temp. 180
stopni piec na papierze do pieczenia i ostudzoną beze położyć na masę.

Biszkopt+Masa+Beza

Polub kuchnia.wp.pl na Facebooku


Opinie (4)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

0
0
~Mnia 2014-05-17 (21:27) 6 miesięcy 9 dni 11 godzin i 38 minut temu

To nie jest biszkopt,tylko ciasto biszkoptowe. Przepis interesujący. Budyń lubię,ale nie w ciastach.

odpowiedz

pokaż 1 ukrytą odpowiedź

2
2
~kalina 2014-02-17 (18:38) 9 miesięcy 9 dni 14 godzin i 27 minut temu

boże,znowu margaryna,czy nie może być masło,2zł drożej,ale napewno zdrowiej

odpowiedz

pokaż 1 ukrytą odpowiedź

Bądź z nami na bieżąco


Polecane przepisy
regulamin
Popularne przepisy
Mięso mielone, Placuszki, Kurczak, Barszcz czerwony, Pierogi, Śledzie przepisy, Sałatka, Sałatka gyros, Rogaliki, Szarlotka, Makowiec, Śledzie po kaszubsku, Desery, Blok czekoladowy, Ciasta na zimno, sernik na zimno, Knedle, Dania z ziemniaków, Naleśniki, Śledzie w oleju