Trwa ładowanie...
d315zcf
04-02-2012 14:31

tort czekoladowo miętowy

Przepis
1.0
(1 głos)
Oceń:
d315zcf
Składniki
  • BISZKOPT:
  • 6 JAJ
  • SZKLANKA MĄKI
  • SZKLANKA CUKRU
  • PÓŁ ŁYŻKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ
  • ŁYŻKA KAKAO
  • ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
    • KREM I (GŁÓWNY):
  • PÓŁTORA OPAKOWANIA CZEKOLADEK AFTER EIGHT
  • 500 ML ŚMIETANKI 30%
  • 2 ŚMIETAN-FIXY
    • KREM II (DEKORACYJNY):
  • 150 G BIAŁEJ CZEKOLADY
  • 250 G ŚMIETANKI 30%
  • 1 ŚMIETAN-FIX
      • DO DEKORACJI:
  • 1 X KUWERTURA CZEKOLADOWA
  • 200 G BIAŁEJ CZEKOLADY
Przepis

bISZKOPT:
UBIŚ BIAŁKA Z CUKREM,DODAĆ ŻÓŁTKA, PODODANIU SUCHYCH SKŁADNIKÓW MIESZAĆ POWOLI DREWNIANĄ ŁYŻKĄ,WLAĆ DO TORTOWNICY I PIEC NA 180 ST OK 35 MIN, PO WYJĘCIU Z PIEKARNIKA RZUCIĆ NA ZIEMIĘ (UWAGA - JESZCZE W BLASZCE:)
OSTYGNIĘTY PRZEKROIĆ NA 3 BLATY

KREM I
WLAĆ ŚMIETANKĘ DO RONDELKA I WSYPAĆ DO NIEJ CZEKOLADKI, LEKKO PODGRZAĆ- NIE GOTOWAĆ, TAK ABY WSZYSTKO SIĘ ROZPUŚCIŁO, SCHŁODZIĆ I UBIĆ ZE ŚMIETAN FIXAMI

KREM II
pODOBNIE JAK KREM MIĘTOWY

dEORACJE WG UZNANIA, WYLEWAĆ ROZTOPIONĄ CZEKOLADĘ NA PERGAMIN, SCHŁODZIĆ I PRZYKLEJAĆ NA MASĘ

WEWNĘTRZNE BLATY SMAROWAĆ KREMEM MIĘTOWYM
NA ZEWNĄTRZ BIAŁY KREM + DEKORACJA

Przepis dodał użytkownik majklu44

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d315zcf
d315zcf
d315zcf
Więcej tematów
d315zcf