Trwa ładowanie...
d2beujx
29-12-2011 19:16

Schab w ziołach

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
d2beujx
Składniki
  • schab - 1.5 kilogramów
  • majeranek - 1 łyżka
  • Sos myśliwski Knorr
  • tymianek - 1 łyżka
  • musztarda sarepska - 2 łyżki
  • rozmaryn - 1 łyżka
  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 łyżka
  • oregano - 1 łyżka
  • czerwone wino - 200 mililitrów
  • pieprz
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • olej - 1 łyżka
  • ziarno jałowca - 2 sztuki
Przepis

Schab oczyść z żył, natrzyj Przyprawą do mięs Knorr i odstaw na około 60 minut do lodówki. Jałowiec i czosnek dokładnie rozetrzyj. Jałowiec połącz z musztardą oraz ziołami, dodaj pieprz i roztarty czosnek. Tak przygotowaną bejcą posmaruj mięso. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190°C przez około 60 minut, polewając od czasu do czasu czerwonym winem. Po upieczeniu zlej powstały sok do mniejszego garnuszka. Rozprowadź w nim Sos Myśliwski Knorr i wszystko razem zagotuj. Mięso podawaj z kaszą gryczaną, obficie polane sosem.

Przepis dodał użytkownik reksio740

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2beujx
d2beujx
d2beujx
Więcej tematów
d2beujx