29-12-2011 11:15
Pianka na krówce
Przepis
4.1
(20 głosów)
Oceń:
Składniki
- 400 g herbatników petitki
- 230 g masy krówkowej
- 100 g margaryny Kasia
- 500 g serka mascarpone
- 2 galaretki truskawkowe
- 1 galaretka leśne owoce
- 500 ml przegotowanej gorącej wody
- 5 połówek brzoskwiń z puszki
Przepis
W robocie z nożem do siekania zmiksować herbatniki.
Dodać masę krówkową i nadal miksować.
Gdy ciastka połączą się z masą dodać margarynę i dalej chwilę siekać aż wszystko się połączy.
Tortownicę wylepić powstałym ciastem i wstawić do lodówki.
Galaretki rozmieszać w 500 ml wody.
Serki chwilę ucierać i dolewać zimną ale jeszcze płynną galaretkę.
Chwilę wszystko mieszać, a gdy powstanie puszysta płynna masa wylać ją na ciasto w tortownicy.
Brzoskwinie pokroić w kostkę i powrzucać je na masę.
Piankę wstawić do lodówki na około godzinę aby się ścięła.
Przepis dodał użytkownik zewaewa
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.