Trwa ładowanie...
dr049oz
29-12-2011 11:15

Pianka na krówce

Przepis
4.1
(20 głosów)
Oceń:
dr049oz
Składniki
  • 400 g herbatników petitki
  • 230 g masy krówkowej
  • 100 g margaryny Kasia
  • 500 g serka mascarpone
  • 2 galaretki truskawkowe
  • 1 galaretka leśne owoce
  • 500 ml przegotowanej gorącej wody
  • 5 połówek brzoskwiń z puszki
Przepis

W robocie z nożem do siekania zmiksować herbatniki.
Dodać masę krówkową i nadal miksować.
Gdy ciastka połączą się z masą dodać margarynę i dalej chwilę siekać aż wszystko się połączy.
Tortownicę wylepić powstałym ciastem i wstawić do lodówki.
Galaretki rozmieszać w 500 ml wody.
Serki chwilę ucierać i dolewać zimną ale jeszcze płynną galaretkę.
Chwilę wszystko mieszać, a gdy powstanie puszysta płynna masa wylać ją na ciasto w tortownicy.
Brzoskwinie pokroić w kostkę i powrzucać je na masę.
Piankę wstawić do lodówki na około godzinę aby się ścięła.

Przepis dodał użytkownik zewaewa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dr049oz
dr049oz
dr049oz
Więcej tematów
dr049oz