Trwa ładowanie...
d2d2waa
29-12-2011 10:42

Zrolowane schabiki

Przepis
4.1
(60 głosów)
Oceń:
d2d2waa
Składniki
  • 6 kotletów ze schabu
  • 300 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 średnia papryka
  • 2 łyżki masła
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • przyprawa ognisty smok do smaku
  • 3 jajka
  • mąka do obtaczania
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
Przepis

Kotlety umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa.
Każdy z nich posolić i popieprzyć.
Oczyszczone pieczarki, paprykę i cebulę pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pieczarki i chwilę smażyć. Następnie dodać cebulę i paprykę, chwilę smażyć i doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą ognisty smok.
Gotowy farsz przestudzić.
Na każdy rozbity kotlet rozłożyć po porcji farszu, zwinąć w roladki i dodatkowo zawinąć w folię spożywczą.
Tak zawinięte wstawić do lodówki na około 20 minut.
Jajka rozbełtać, posolić i popieprzyć.
Na jeden talerz nasypać mąkę, na drugi bułkę tartą.
Na patelni rozgrzać dość sporą ilość oleju (po włożeniu do oleju roladki powinny być zanurzone do połowy ).
Wyjąć z lodówki schłodzone roladki, każdą obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w jajku.
Na sam koniec panierować w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.

Przepis dodał użytkownik zewaewa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2d2waa
d2d2waa
d2d2waa
Więcej tematów
d2d2waa