Trwa ładowanie...
d315zcf
28-12-2011 11:22

Czerwona kapusta z jabłkiem i kiszonym ogórkiem

Przepis
4.3
(8 głosów)
Oceń:
d315zcf
Składniki
  • główka czerwonej kapusty
  • 1 duże jabłko lub 2 mniejsze
  • 2 kiszone ogórki
  • 1 mała cebula
  • sól do smaku
  • cukier do smaku
  • ocet
Przepis

Kapustę szatkujemy, wkładamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy około 5-10 minut. Następnie kapustę odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia.
W międzyczasie obieramy jabłko, kroimy w małą kostkę. Kiszone ogórki również szatkujemy w kosteczkę. Cebulkę obieramy i drobno siekamy. Do wystudzonej kapusty dodajemy pokrojone jabłko, ogórki i cebulkę. Zakwaszamy odrobiną octu. Doprawiamy cukrem do smaku. Dokładnie mieszamy, do połączenia się składników. Odstawiamy całość na pół godziny.
Cebulę, jabłko i ogórki można pokroić za pomocą blendera.

Przepis dodał użytkownik ilka_86

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d315zcf
d315zcf
d315zcf
Więcej tematów
d315zcf