Trwa ładowanie...
d1y9d5q
23-12-2011 22:36

Papryka faszerowana

Przepis
3.3
(6 głosów)
Oceń:
d1y9d5q
Składniki
  • Składniki: 6 strąków czerwonej papryki, cebula, 30 dag mięsa mielonego,
  • pół szklanki ryżu, sól, pieprz, olej
  • Sos pomidorowy: pół szklanki bulionu, łyżka koncentratu pomidorowego, 4 łyżki oleju, sól, pieprz
Przepis

Ryż gotuję na sypko w osolonej wodzie zaś cebulę siekam na oleju
(2 łyżki)szklę,
mielone przyprawiam (sól, pieprz)i razem z cebulką chwilę na patelni przesmażyć muszę.
Gdy mięsko gotowe z ryżem dobrze mieszam potem środki z papryk zgrabnie wycinam
i napełniam farszem te strąki czerwone, ściętym kapeluszem farszyk nakrywam.
Układam w naczyniu bulionem podlewam pokrywkę nakładam i hops do pieca,
zapach się unosi drażni wszystkich nozdrza - taki zapach bowiem podnieca.
Gdy gotowe (30 minut) jeszcze sos pomidorowy by polać papryczki zrobiłam,
jakże na talerzu smacznie wyglądają, nimi swoich gości będę raczyła.

Smacznego!

Przepis dodał użytkownik wodnik50

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1y9d5q
d1y9d5q
d1y9d5q
Więcej tematów
d1y9d5q