22-12-2011 20:11
RYBNY KULEBIAK z KISZONA KAPUSTA I GRZYBAMI
Przepis
1.5
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- kiszona kapusta - 0.5 kilograma
- ząbek czosnku - 3 sztuki
- cebula biała - 2 sztuki
- vegeta
- filet białej ryby - 1 sztuka
- jajko - 2 sztuki
- suszone grzyby - 100 gramów
- masło - 30 gramów
- majeranek - 20 gramów
- ciasto francuskie mrożone
Przepis
Ciasto przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Cebulę i czosnek posiekaj. Na maśle* smaż cebulę, czosnek i posiekane grzyby. Następnie dodaj posiekana kapustę oraz majeranek.
Dopraw przyprawą Delikat. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Wlej szklankę wody i duś do momentu, kiedy kapusta zrobi się miękka a płyn odparuje.
Rozwałkuj ciasto. Posmaruj roztrzepanym jajkiem, połóż na środku filet ryby. Oprósz przyprawą Delikat i nałóż gotową kapustę.
Całość zwiń w rulon.
Po wierzchu posmaruj pozostałym jajkiem i posyp pozostałym majerankiem.
Piecz z 180 stopniach przez 25 min.
GORĄCO POLECAM I WESOŁYCH ŚWIĄT
Przepis dodał użytkownik qloos
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.