Trwa ładowanie...
d1h906k
22-12-2011 20:11

RYBNY KULEBIAK z KISZONA KAPUSTA I GRZYBAMI

Przepis
1.5
(2 głosy)
Oceń:
d1h906k
Składniki
  • kiszona kapusta - 0.5 kilograma
  • ząbek czosnku - 3 sztuki
  • cebula biała - 2 sztuki
  • vegeta
  • filet białej ryby - 1 sztuka
  • jajko - 2 sztuki
  • suszone grzyby - 100 gramów
  • masło - 30 gramów
  • majeranek - 20 gramów
  • ciasto francuskie mrożone
Przepis

Ciasto przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Cebulę i czosnek posiekaj. Na maśle* smaż cebulę, czosnek i posiekane grzyby. Następnie dodaj posiekana kapustę oraz majeranek.
Dopraw przyprawą Delikat. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Wlej szklankę wody i duś do momentu, kiedy kapusta zrobi się miękka a płyn odparuje.
Rozwałkuj ciasto. Posmaruj roztrzepanym jajkiem, połóż na środku filet ryby. Oprósz przyprawą Delikat i nałóż gotową kapustę.
Całość zwiń w rulon.
Po wierzchu posmaruj pozostałym jajkiem i posyp pozostałym majerankiem.
Piecz z 180 stopniach przez 25 min.
GORĄCO POLECAM I WESOŁYCH ŚWIĄT

Przepis dodał użytkownik qloos

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1h906k
d1h906k
d1h906k
Więcej tematów
d1h906k