Trwa ładowanie...
d2oh6no
21-12-2011 12:55

pieczeń ze szczupaka

Przepis
1.0
(1 głos)
Oceń:
d2oh6no
Składniki
  • 1 kg. szczupaka
  • przyprawa do ryb (lub miesznaka ziół)
  • 0,5 kg. ziemniaków
  • marchewka
  • 2 jajka
  • śmietana (do zup i sałatek)
  • vegeta
Przepis

-szczupaka oczyścić i ugotować w vodzie z vegetą (oostudzić).
-osobno ugotować ziemniaki i marchewkę (ostudzić).
-szczupaka obrać z ości i skóry i zmielić przez maszynkę (można nawet dwa razy) uzyskaną masę przyprawić przyprawą do ryb (ziołami) oraz pieprzemi i solą i wymieszać z jajkiem
-ziemniaki przepuścić przez praskę lub maszynke do mielenia i wymieszać z jajkiem i śmietaną
-foremkę keksową wyłożyć warstwą ziemniaków, na to pastę z ryby, następnie ugotowaną marchewkę i na wierzch resztę ziemniaków; można z wierzch posmaraować rozbełtanym jajkiem aby powstała ładna skorupka.
-piec w piekarniku w temp. 180 stopni przez ok. 40 min.
-można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno
-smacznego

Przepis dodał użytkownik Zenek

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2oh6no
d2oh6no
d2oh6no
Więcej tematów
d2oh6no