Trwa ładowanie...
d36m33l
20-12-2011 11:03

Sandacz z granatem

Przepis
3.7
(3 głosy)
Oceń:
d36m33l
Składniki
  • 4 płaty sandacza lub dorsza, tuńczyka
  • 1 granat
  • 200 ml wywaru rybnego
  • 3 łyżeczki octu balsamico
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól,
  • pieprz
  • cukier lub miód
Przepis

Granat przekroić na pół i wydrążyć do miseczki pestki. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć rybę przez ok. 3 minuty z jednej i drugiej strony, pod koniec smażenia doprawić solą i pieprzem. Odstawić do ciepłego miejsca, aby nie wystygła (może być lekko nagrzany piekarnik). W rondelku rozpuścić masło, dodać pestki granatu, krótko razem poddusić, wlać balsamico i wywar, doprawić do smaku solą i cukrem lub miodem. Gotować, aż sos się zredukuje. Polać rybę sosem. Podawać na gorąco razem z ryżem.

Przepis dodał użytkownik helas11

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d36m33l
d36m33l
d36m33l
Więcej tematów
d36m33l