20-12-2011 11:03
Sandacz z granatem
Przepis
3.7
(3 głosy)
Oceń:
Składniki
- 4 płaty sandacza lub dorsza, tuńczyka
- 1 granat
- 200 ml wywaru rybnego
- 3 łyżeczki octu balsamico
- 1 łyżka masła
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól,
- pieprz
- cukier lub miód
Przepis
Granat przekroić na pół i wydrążyć do miseczki pestki. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć rybę przez ok. 3 minuty z jednej i drugiej strony, pod koniec smażenia doprawić solą i pieprzem. Odstawić do ciepłego miejsca, aby nie wystygła (może być lekko nagrzany piekarnik). W rondelku rozpuścić masło, dodać pestki granatu, krótko razem poddusić, wlać balsamico i wywar, doprawić do smaku solą i cukrem lub miodem. Gotować, aż sos się zredukuje. Polać rybę sosem. Podawać na gorąco razem z ryżem.
Przepis dodał użytkownik helas11
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.