17-12-2011 23:27
Migdałowe świąteczne ciasteczka
Przepis
2.5
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- 300 g mąki
- 250 g margaryny
- 50 g cukru
- 2 żółtka
- 80 g bardzo drobno zmielonych migdałów
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 kropelki aromatu migdałowego
- czekolada, orzechy, wiórki kokosowe do dekoracji
Przepis
Z podanych wyżej składników wyrobić szybko ciasto i wstawić je na
przynajmniej 30 min do lodówki. Następnie rozwałkować i według uznania
wykrawać różne kształty. Piec w 180 stopniach ok. 15 min lub do
lekkiego zarumienienia się. Kiedy ciasteczka wystygną udekorować je
czekoladową polewą, orzechami i innymi posypkami. Zmielona za pomocą blendera orzechy stanowią świetną posypkę.
Przepis dodał użytkownik klaudia28
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.