17-12-2011 13:15
Kapusta zasmażana z grzybami
Przepis
1.5
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- 70 dag. kiszonej kapusty
- 4 małe cebule
- 100g. grzybów leśnych wcześniej moczonych i ugotowanych
- 50g. margaryny dobrej jakości
- 2-3 liścia laurowego
- 2-3 ziela angielskiego
- sól,pieprz,maggi do smaku
- 1 łyżka mąki pszennej
Przepis
Kapustę kiszoną płuczemy kroimy.Wrzucamy do rondla zalewamy nie wielką ilością wody tak do połowy objętości kapusty,dodajemy liść i ziele,odrobina soli.gotujemy do miękkości.W trakcie gotowania kapusty,cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.Grzyby również w drobną kosteczkę i razem z cebulą podsmażamy na patelni z dodatkiem margaryny,dodajemy mąkę robiąc tak zwaną zasmażkę.wrzucamy do kapusty energicznie mieszając aby nie powstały grudy.Sprawdzamy smak.gotujemy kapustę jeszcze kilka minut,aby zasmażka zagęściła kapustę.Smacznego
Przepis dodał użytkownik buciol78
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.