15-12-2011 19:56
Ciasto kawowe toffi
Przepis
4.2
(46 głosów)
Oceń:
Składniki
- Składniki na biszkopt:
- 4 jajka
- 1 szkl. mąki
- 1 szkl. cukru
- proszek do pieczenia
- Masa:
- 0,5 l śmietany 30%
- 20 g cukru pudru
- 2 op. śmietan fix
- cukier waniliowy
- Poncz
- kawa rozpuszczalna
- Dodatkowo:
- gotowa masa krówkowa z puszki
- 300 g okrągłych biszkoptów
- 2 galaretki cytrynowe
Przepis
Ciasto:
jajka utrzeć z cukrem, nastepnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, przemieszać
ciato piec ok 40 min w tem 180 st.
Masa:
Śmietanę ubić z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i śmietan fixem
Przełożenie:
Biszkopt nasączyć ponczem kawowym, nastepnie rozsmarować masę krówkową.
Ukłożyć warstwę biszkoptów maczanych w kawie i zalać masą śmietanową. Na wierzch zalać tężejącą galaretk
Przepis dodał użytkownik otylia-sieczka
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.