Trwa ładowanie...
d3qscw2
21-09-2011 21:02

Domowy kisiel jabłkowy ze świeżą melisą

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3qscw2
Składniki
  • 1, 5 szklanki wody
  • 2 łyżki cukru
  • 1 duże jabłko
  • 2 płaskie łyżki mączki ziemniaczanej
  • 3 łyżki zimnej wody
  • świeża melisa (może być mięta, a nawet bazylia, jeśli ktoś lubi)
  • ewentualnie: biszkopty, słodkie owoce sezonowe (gruszki, morele, brzoskwinie, banany, śliwki), cynamon
Przepis

Wodę zagotować z cukrem. Dodać jabłko starte na drobnych oczkach na tarce. Jeśli ktoś lubi, można dodać odrobinę cynamonu. Mączkę ziemniaczaną dokładnie wymieszać z zimną wodą i dodać do gotującej się wody z jabłkiem. Gotować tak długo, aż kisiel zgęstnieje. Jeśli konsystencja jest nadal zbyt wodnista, zmieszać jeszcze odrobinę mączki z zimną wodą i dodać do gęstniejącej masy.

Kisiel przelać do miseczki do miseczki i udekorować świeżą, posiekaną melisą.

Przepis dodał użytkownik wisia

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3qscw2
d3qscw2
d3qscw2
Więcej tematów
d3qscw2