Kuskus z pieczarkami
- Danie dla 4 osób:
- pół opakowania kaszy kuskus
- 30 dag pieczarek lub grzybów leśnych
- przyprawa curry
- 1 cukinia
- 1 cebula
- 1 papryka czerwona
- sól, pieprz
- 1 kostka rosołowa
- oliwa z oliwek lub masło
Kuskus zalać kostką rosołową, poczekać aż nasiąknie bulionem. Pokroić w dość duże cząstki pieczarki, cukinię i cebulę oraz paprykę. Paprykę dusić pod przykryciem najpierw na wodzie, jak nieco zmięknie, na patelnię wrzucić masło lub nalać oliwę, podsmażyć razem z papryką najpierw grzyby, potem cebulę i cukinię. Jak warzywa będą miękkie i lekko podsmażone, dodać kuskus. Podsmażyć wszystko razem, dodać sól i pieprz oraz przyprawę curry do smaku i jeszcze trochę wszystko razem podsmażać. Podawać do mięs lub jako ciepłą przystawkę na imprezę.
Przepis dodał użytkownik Mija
Podziel się opinią
Komentarze