17-01-2011 11:44
Pomidory na bruschette
Przepis
1.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- 4 mięsiste pomidory
- cebula czerwona
- świeża bazylia
- oliwa z oliwek
- ocet balsamiczny
- pieprz czarny
- sól
Przepis
Pomidory sparz, obierz, przekrój i wyciśnij jak cytrynę z nadmiaru soku. Pozostały miąższ pokrój w przyjemną
kostkę. Cebulę posiekaj drobno, dorzuć do pomidorów. Liście bazylii porwij dłońmi, daj do warzyw. Dopraw je oliwą, odrobiną octu (jeśli nie przepadasz za balsamico, można użyć dobrego octu winnego, np. malinowego), pieprzem i solą. Wymieszaj dokładnie i wyłóż na świeżo upieczoną i natartą czosnkiem bruschettę.
Przepis dodał użytkownik sniadaniaswiata
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.