Trwa ładowanie...
d2rtl82
17-01-2011 11:44

Pomidory na bruschette

Przepis
1.0
(1 głos)
Oceń:
d2rtl82
Składniki
  • 4 mięsiste pomidory
  • cebula czerwona
  • świeża bazylia
  • oliwa z oliwek
  • ocet balsamiczny
  • pieprz czarny
  • sól
Przepis

Pomidory sparz, obierz, przekrój i wyciśnij jak cytrynę z nadmiaru soku. Pozostały miąższ pokrój w przyjemną
kostkę. Cebulę posiekaj drobno, dorzuć do pomidorów. Liście bazylii porwij dłońmi, daj do warzyw. Dopraw je oliwą, odrobiną octu (jeśli nie przepadasz za balsamico, można użyć dobrego octu winnego, np. malinowego), pieprzem i solą. Wymieszaj dokładnie i wyłóż na świeżo upieczoną i natartą czosnkiem bruschettę.

Przepis dodał użytkownik sniadaniaswiata

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2rtl82
d2rtl82
d2rtl82
Więcej tematów
d2rtl82