Trwa ładowanie...
d237b9c
09-12-2010 13:49

Łosoś w sosie cytrynowym z makaronem szpinakowym

Przepis
1.0
(1 głos)
Oceń:
d237b9c
Składniki
  • 4 dzwonki łososia
  • 2 łyżki miodu
  • sok z 1 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • makaron szpinakowy tagiatelle
  • sos cytrynowy
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
  • 1/2 szkl mleka
  • sok z 1 cytryny
  • otarta skórka z 1/2 cytryny
  • cukier do smaku
  • sól
  • pieprz
  • koperek
Przepis

Łososia marynujemy w miodzie i soku z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin.
Masło rozpuszczamy w rondelku, zasypujemy mąką, zasmażamy i zalewamy mlekiem. Mieszamy intensywnie i zagotowujemy. Dodajemy sok i otartą skórkę z cytryny, sól, pieprz i doprawiamy do smaku cukrem.
Gotujemy makaron. Łososia smażymy na maśle, układamy na makaronie i polewamy sosem cytrynowym.
Przepis laureatki Konkursu Kulinarnego w serwisie dzieci.pl

Przepis dodał użytkownik lola123

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d237b9c
d237b9c
d237b9c
Więcej tematów
d237b9c