Trwa ładowanie...
d2e1hig
26-11-2010 16:08

Zebra

Przepis
4.3
(12 głosów)
Oceń:
d2e1hig
Składniki
    • 1 szklanka białej oranżady
    • 1 szklanka oliwy
    • 2,5 szklanki mąki + 2 łyżki
    • 1 szklanka cukru
    • 5 jajek
    • 2 łyżki kakao
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia (z czubkiem)
    • 1 cukier waniliowy
Przepis

Jajka utrzeć z cukrem (zrobić kogiel mogiel), potem dodawać na przemian mąkę (wymieszaną z proszkiem do pieczenia), oranżadę i oliwę - około 3-4 zmiany.

Po wymieszaniu podzielić masę na dwie równe części - do jednej części dodać 2 łyżki mąki, a do drugiej kakao. Masy wlewać na przemian (po około 3 łyżki) do tortownicy wysmarowanej uprzednio masłem i posypanej bułką tartą.

Piec około 1,5 godziny w temperaturze 150 stopni C.

Przepis dodał użytkownik agga129

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2e1hig
d2e1hig
d2e1hig
Więcej tematów
d2e1hig