Trwa ładowanie...
d2ymkrl
04-09-2010 09:01

Pierś z indyka z migdałami

Przepis
3.7
(7 głosów)
Oceń:
d2ymkrl
Składniki
  • SKŁADNIKI:
    • ?3/4 kg filetu z indyka
  • ?sól, pieprz
  • ?2 łyżki tartej bułki
  • ?2 łyżki płatków migdałowych
  • ?curry
  • ?2 łyżki mąki
  • ?2 jajka
  • ?2 łyżki oleju
  • ?2 łyżki masła
Przepis

Mięso umyj i osusz, potnij w plastry. Rozbij tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na 10 min. Tartą bułkę wymieszaj z migdałami i curry. Obtocz mięso w mące, roztrzepanych jajkach i tartej bułce. Smaż na oleju wymieszanym z masłem z obu stron na chrupiąco. Na każdym kotlecie połóż wiórek masła, przykryj patelnię i duś 5 min na bardzo małym ogniu. Podawaj z podsmażanymi ziemniakami i brukselką polaną masłem.

Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2ymkrl
d2ymkrl
d2ymkrl
Więcej tematów
d2ymkrl