Trwa ładowanie...
d2beujx
04-09-2010 08:18

Kwaśnica na żeberku z boczkiem, kiełbasą

Przepis
4.4
(9 głosów)
Oceń:
d2beujx
Składniki
  • Kawałek żeberka wieprzowego.
  • Kawałek kielbasy swojskiej.
  • Kawałek boczku gotowanego.
  • Kapusta kiszona ok 40dkg.
  • Pół kilo ziemniaków.
  • garść suszonyh grzybow.
  • marchewka.
  • lść laurowy.
  • ziele angielskie.
  • pieprz.
  • sól.
  • majeranek
Przepis

PRZYGOTOWANIE:
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę , marchewkę ścieramy na grubej tarce , do garnka z wodą wkładamy żeberko kielbasę i boczek pokrojone w kosteczke ,dodajemy liśc laurowy , kilka ziaren iela angielskiego , pieprz , isol orazgarśc suszonych grzybow , osobiscie ich nie mocze wolę jak są twardsze podczas jedzenia- gotujemy az mięsko będzie aldente , dokladamy wtedy ziemniaki i gotujemy aż bedą miękkie i dodajemy kapuste kiszoną , jesli wstążki kapusty sa dlugie możemy je przekroic ale nie odciskamy , gotujemy jeszcze ok 20 minut , doprawiamy dobrze pieprzem i dodajemy garść startego w dłoni majeranku , podajemy gorącą - życzę smacznego:)

Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2beujx
d2beujx
d2beujx
Więcej tematów
d2beujx