03-09-2010 08:30
bruschetta z pomidorami i mozzarellą
Przepis
3.5
(4 głosy)
Oceń:
Składniki
- 1 szt. duża bagietka
- 4 szt. - ząbki rozgniecione czosnek
- 2 łyżka masło extra
- 1 łyżka świeża, posiekana bazylia
- 4 szt. duże, dojrzałe pomidor
- 1 łyżka koncentrat pomidorowy 30%
- 8 szt. przekrojone na połowę oliwki czarne bez pestek
- 50 g plastry mozarelli
- 1 łyżka oliwa z oliwek extra virgin
- 2 łyżka sok z cytryny
- 1 łyżeczka miód
Przepis
bagietke pokroić w kromeczki i opiekać an grilu pzez 2-3 minuty. Masło wymieszac z czosnkiem oraz bazylia i posmarować tosty. W międzyczasie wierzchołi pomidorów przekroić na krzyż, umieścic je w misce i zalać wrzatiem i zostawić na 1 min. Następnie wyjąć i zahartować w zimnej wodzie. Teraz z łatwościa zejdzie z nich skórka. Miąższ posiekac, wymieszać z koncentratem pomidorowym i oliwkami. Pomidorami posmarować grzanki. Wymieszać składniki dressingu i pokropić tosty. Następnie położyć na tostach plastry mozzarelli. Tosty ponownie umieścic na 1-2 minuty na grilu w temp 200 stopni. dekorować listkami bazylli i smacznego:DDD
Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.