02-09-2010 12:59
zapiekanka z makaronem
Przepis
4.1
(29 głosów)
Oceń:
Składniki
- makaron np. świderki
- papryka zielona i żółta (po połowie)
- puszka fasolki czerwonej
- szynka pół cebuli
- 1 pomidor
- ser otarty na górę
- 100 ml śmietanki 12 %
- sól, pieprz, bazylia, woda, przecier
Przepis
Makaron kładziemy na dno naczynia żaroodpornego, wysmarowanego oliwą, potem na przemian szynka, papryka, cebulka, pomidor, fasolka, na koniec sos; woda, śmietanka, sól, pieprz, bazylia, przecier pomidorowy, lub co lubimy, posypujemy całość otartym serem. Zapiekamy około 30 min. w temp. 200 C. Smacznego
Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.