Trwa ładowanie...
dr049oz
02-09-2010 12:44

Canelloni

Przepis
3.7
(6 głosów)
Oceń:
dr049oz
Składniki
  • zmielone mięso z indyka 0,5 kg
  • estragon
  • oregano
  • makaron Canelloni 1 opakowanie
  • papryka czerwona 1 szt.
  • papryka zielona 1 szt.
  • starty żółty ser 20 dag
  • cebula 1 szt.
  • przecier pomidorowy 0,5 l
  • bazylia
  • pieprz
Przepis

Sos: Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oliwie. Dodajemy oregano, estragon, bazylię, pieprz i połowe przecieru pomidorowego. Gotujemy sos ok. 15 min. Zmielone mięso z przyprawami (oregano, estragon) podsmażamy na patelni pod koniec smażenia dodajemy pozostałą część przecieru pomidorowego i przesmażone na oddzielnej patelni papryki pokrojone w kostkę. Chwile smażymy i odstawiamy do przestygnięcia. Następnie przygotowujemy makaron. Rurki makaronu faszerujemy mięsem. Układamy makaron w naczyniu żaroodpornym. Całość polewamy przygotowanym sosem. Wkładamy do piekarnika na 30 min ( temperatura 180 stopni). Po tym czasie wyjmujemy, obsypujemy serem i pieczemy jeszcze kilka minut. Podajemy z winem. SMACZNEGO!!

Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dr049oz
dr049oz
dr049oz
Więcej tematów
dr049oz