Canelloni
- zmielone mięso z indyka 0,5 kg
- estragon
- oregano
- makaron Canelloni 1 opakowanie
- papryka czerwona 1 szt.
- papryka zielona 1 szt.
- starty żółty ser 20 dag
- cebula 1 szt.
- przecier pomidorowy 0,5 l
- bazylia
- pieprz
Sos: Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oliwie. Dodajemy oregano, estragon, bazylię, pieprz i połowe przecieru pomidorowego. Gotujemy sos ok. 15 min. Zmielone mięso z przyprawami (oregano, estragon) podsmażamy na patelni pod koniec smażenia dodajemy pozostałą część przecieru pomidorowego i przesmażone na oddzielnej patelni papryki pokrojone w kostkę. Chwile smażymy i odstawiamy do przestygnięcia. Następnie przygotowujemy makaron. Rurki makaronu faszerujemy mięsem. Układamy makaron w naczyniu żaroodpornym. Całość polewamy przygotowanym sosem. Wkładamy do piekarnika na 30 min ( temperatura 180 stopni). Po tym czasie wyjmujemy, obsypujemy serem i pieczemy jeszcze kilka minut. Podajemy z winem. SMACZNEGO!!
Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka
Podziel się opinią
Komentarze