21-07-2010 15:49
Sernik na zimno na dużą tortownicę
Przepis
3.6
(43 głosy)
Oceń:
Składniki
- 4 serki homogenizowane (waniliowe)
- kostka masła roślinnego
- 2 szklanki cukru pudru
- 4 jaja
- 3 łyżki żelatyny
- 0,5 szklanki przegotowanego mleka
- 2 łyżki kakao
- opakowanie biszkoptów
- 2 opakowania galaretki
- owoce do koloru do wyboru np. truskawki, brzoskwinie, maliny, jagody
Przepis
masło+cukier+całe jajka utrzeć na puch. Żelatynę rozpuścić w 0,5 szklance mleka, gdy wystygnie wlać do utartego masła. Dokładnie wymieszać dodać serki. Masę podzielić na 2 części (do 1 dodać kakao). Najpierw ciemna masa na chwilę do lodówki, potem biała masa i znów do lodówki by zastygła. Na wierz owoce i zastygła galaretka.
Przepis dodał użytkownik missmia1612
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.