21-07-2010 14:58
delicje z herbatników
Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- 4 paczki herbatników
- 2 torebki galaretki pomarańczowej
- 2 słoiki dżemu pomarańczowego
- 1 torebka deserowej polewy czekoladowej
- biała polewa czekoladowa
- kilka listków mięty lub melisy do dekoracji
Przepis
1. Galaretki połącz z 2 szklankami wrzącej wody. Mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Wystudź. Formę z wysokim brzegiem wyłóż pergaminem lub folią aluminiową. Na spodzie rozłóż połowę herbatników.
2. Tężejącą galaretkę dobrze wymieszaj z dżemem. Następnie włóż do lodówki na 10 min. Schłodzoną masę pomarańczową rozsmaruj na spodzie z herbatników. Przykryj pozostałymi ciastkami , lekko dociśnij. Ciasto wstaw na 2-3 godziny do lodówki.
3. Polewy czekoladowe stop (osobno)według przepisu podanego na opakowaniu. Ciasto oblej ciemną polewą czekoladową i udekoruj wzorkami z białej polewy i listkami ziół.
Przepis dodał użytkownik missmia1612
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.