Trwa ładowanie...
d2tc4lj
21-07-2010 14:58

delicje z herbatników

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d2tc4lj
Składniki
  • 4 paczki herbatników
  • 2 torebki galaretki pomarańczowej
  • 2 słoiki dżemu pomarańczowego
  • 1 torebka deserowej polewy czekoladowej
  • biała polewa czekoladowa
  • kilka listków mięty lub melisy do dekoracji
Przepis

1. Galaretki połącz z 2 szklankami wrzącej wody. Mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Wystudź. Formę z wysokim brzegiem wyłóż pergaminem lub folią aluminiową. Na spodzie rozłóż połowę herbatników.
2. Tężejącą galaretkę dobrze wymieszaj z dżemem. Następnie włóż do lodówki na 10 min. Schłodzoną masę pomarańczową rozsmaruj na spodzie z herbatników. Przykryj pozostałymi ciastkami , lekko dociśnij. Ciasto wstaw na 2-3 godziny do lodówki.
3. Polewy czekoladowe stop (osobno)według przepisu podanego na opakowaniu. Ciasto oblej ciemną polewą czekoladową i udekoruj wzorkami z białej polewy i listkami ziół.

Przepis dodał użytkownik missmia1612

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2tc4lj
d2tc4lj
d2tc4lj
Więcej tematów
d2tc4lj