Trwa ładowanie...
d1l91os
20-07-2010 17:35

Sernik mrożony czekoladowo - kawowy

Przepis
4.1
(36 głosów)
Oceń:
d1l91os
Składniki
  • 25 dag serka homogenizowanego
  • puszka skondensowanego mleka
  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • łyżka gorącej wody
  • szklanka bitej śmietany
  • tabliczka czekolady
  • 2 łyżki mleka
  • kostka margaryny
  • 1 1/2 szklanki pokruszonych herbatników
  • 1/4 szklanki cukru
Przepis

Wymieszać w misce herbatniki, stopioną margarynę oraz cukier. Dokładnie zagnieść składniki. Masą wylepić dno i boki tortownicy o średnicy 24 cm. Czekoladę rozpuścić w gorącym mleku i schłodzić, kawę rozpuścić w łyżce wrzącej wody i ostudzić. Ser zmiksować na puszystą masę, stopniowo dodając skondensowane mleko, kawę oraz czekoladę. Masę serową dokładnie wymieszać, delikatnie połączyć z bitą śmietaną i włożyć do tortownicy. Wierzch wyrównać nożem lub łopatką. Ciasto nakryć folią i włożyć do zamrażarki na 12 godz. Bezpośrednio przed podaniem na stół wyjąć z zamrażarki.

Przepis dodał użytkownik missmia1612

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1l91os
d1l91os
d1l91os
Więcej tematów
d1l91os