Trwa ładowanie...
d3v308r
19-07-2010 21:30

Czekoladowe biscotti z wiórkami czekoladowymi i orzechami

Przepis
1.0
(1 głos)
Oceń:
d3v308r
Składniki
  • 3 jajka
  • 140g cukru
  • 340g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki gorzkiego kakao
  • 100g orzechów włoskich
  • 100g wiórków czekoladowych
Przepis

Jajka ubić z cukrem na jasny krem, dodać mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Krótko zmiksować, aż składniki się połączą. Masa będzie lepka.
Dodać orzechy i wiórki czekoladowe, wymieszać.
Podzielić ciasto na dwie części, z każdej uformować płaski "bochenek" długość 25 cm i szerokości 8-10 cm. Ułożyć w odstępie ok. 10 cm na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 30 minut w temp. 180 stopni.
Upieczone ciasto przestudzić ok. 15 minut, następnie pokroić ukośnie na plastry o grubości 1 cm. Ułożyć na blasze i piec w temp. 160 stopni po 10 minut z każdej strony (będą nie do końca wysuszone, ale wyschną po wystygnięciu).
Upieczone ciastka przełożyć na drucianą kratkę do wystygnięcia.

Przepis dodał użytkownik missmia1612

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3v308r
d3v308r
d3v308r
Więcej tematów
d3v308r