Trwa ładowanie...
d2beujx
13-07-2010 21:44

Cannelloni

Przepis
3.0
(2 głosy)
Oceń:
d2beujx
Składniki
    • ok 3/4 kg miesa mielonego
    • 18-20 rurek cannelloni
    • 1 bardzo duza cebula
    • ok 700ml sosu pomidorowego do spagetti(w sloiku)
    • 300 dag sera zoltego
    • pomidorowe pesto(tomato pesto)
    • tarty parmezan
    • bazylia
    • czosnek granulowany
    • papryka w proszku
    • sol
    • olej
  • *
Przepis

Mieso podsmazamy na odrobinie oleju,az nie bedzie wida surowizny,dodajemy 3 lyzki sosu do spagetti,6 czubatych lyzeczek pesto,papryke,czosnek,bazylie.Podgrzewamy mieszajac jeszcze przez chwile,dodajemy pokrojona w kostke i podsmazona cebule,na koncu dodajemy 3 czubate lyzki parmezanu i dosalamy do smaku.Rurki canellonni gotujemy w osolonej wodzie ok.2-4 minuty,aby byly jeszcze dosc twarde.Odcedzamy i polewamy olejem,aby sie nie sklejaly.Kazda rurke napelniamy farszem.Naczynie zaroodporne lub blaszke polewamy odrobina sosu pomidorowego,ukladamy cannelloni,polewamy reszta sosu.Zapiekamy ok 30 minut w tem.180 stopni,po pol godz, posypujemy tartym zoltym serem i zapiekamy jeszcze ok 15 min.

Przepis dodał użytkownik Anula_1

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2beujx
d2beujx
d2beujx
Więcej tematów
d2beujx