Cannelloni
- ok 3/4 kg miesa mielonego
- 18-20 rurek cannelloni
- 1 bardzo duza cebula
- ok 700ml sosu pomidorowego do spagetti(w sloiku)
- 300 dag sera zoltego
- pomidorowe pesto(tomato pesto)
- tarty parmezan
- bazylia
- czosnek granulowany
- papryka w proszku
- sol
- olej
- *
Mieso podsmazamy na odrobinie oleju,az nie bedzie wida surowizny,dodajemy 3 lyzki sosu do spagetti,6 czubatych lyzeczek pesto,papryke,czosnek,bazylie.Podgrzewamy mieszajac jeszcze przez chwile,dodajemy pokrojona w kostke i podsmazona cebule,na koncu dodajemy 3 czubate lyzki parmezanu i dosalamy do smaku.Rurki canellonni gotujemy w osolonej wodzie ok.2-4 minuty,aby byly jeszcze dosc twarde.Odcedzamy i polewamy olejem,aby sie nie sklejaly.Kazda rurke napelniamy farszem.Naczynie zaroodporne lub blaszke polewamy odrobina sosu pomidorowego,ukladamy cannelloni,polewamy reszta sosu.Zapiekamy ok 30 minut w tem.180 stopni,po pol godz, posypujemy tartym zoltym serem i zapiekamy jeszcze ok 15 min.
Przepis dodał użytkownik Anula_1
Podziel się opinią
Komentarze