13-07-2010 20:41
Piersi z kurczaka z parmezanem.
Przepis
5.0
(4 głosy)
Oceń:
Składniki
- # Piersi z kurczaka
- # Parmezan (granulowany lub tarty)
- # Papryka zielona
- # Masło
- # Sól
- # Pieprz
- # Jajka
- # Bułka tarta
- # Mąka
- # Olej
- # Wykałaczki
Przepis
Piersi z kurczaka oczyszczamy i rozbijamy dość cienko. Solimy, pieprzymy i odstawiamy na chwilę na bok. Paprykę kroimy w bardzo drobniutką kostkę i mieszamy z parmezanem. Na środek kotleta nakładamy pasek masła i paprykę z parmezanem, zwijamy i spinamy wykałaczkami, obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Podczas smażenia olej powinien sięgać do polowy piersi, przy mniejszej ilości oleju piersi mogą się nie dosmażyć w środku.
Przepis dodał użytkownik Anula_1
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.