Trwa ładowanie...
d2a3foh
17-06-2010 20:33

sernik na zimno-pychota

Przepis
4.5
(2 głosy)
Oceń:
d2a3foh
Składniki
  • śmietana gęsta 18% ok 900g
  • galaretka owocowa-1op
  • żelatyna-1op
  • biszkopty okrągłe -1 op
  • świeże owoce (truskawki, drylowane czereśnie)
  • cukier-1/4 szklanki
  • średnia tortownica
Przepis

Najsampierw przygotujemy sobie jedną galaretkę w/g przepisu czyli na pół litra gorącej wody jedno opakowanie i odstawiamy do wystygnięcia , Na dnie tortownicy układamy biszkopty. Śmietanę przekładamy do wysokiego naczynia i "blendujemy" z cukrem, dodajemy owoce w/g uznania ok 0,5kg i "blendujemy " sobie dalej do uzyskania pulchnej gładkiej konsystencji, dolewamy do tegoż boskiego śmietanowego zaczynu rozpuszczoną żelatynę (uwaga byleby nie była gorąca !) i blendujemy dalej aż się wszystkie składniki pięknie połączą. Tak przygotowana masę śmietanową wlewamy na przygotowane biszkopty, dekorujemy owocami, zalewamy galaretką i wkładamy do chłodni .

Przepis dodał użytkownik jolasekcd

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2a3foh
d2a3foh
d2a3foh
Więcej tematów
d2a3foh