17-06-2010 20:33
sernik na zimno-pychota
Przepis
4.5
(2 głosy)
Oceń:
Składniki
- śmietana gęsta 18% ok 900g
- galaretka owocowa-1op
- żelatyna-1op
- biszkopty okrągłe -1 op
- świeże owoce (truskawki, drylowane czereśnie)
- cukier-1/4 szklanki
- średnia tortownica
Przepis
Najsampierw przygotujemy sobie jedną galaretkę w/g przepisu czyli na pół litra gorącej wody jedno opakowanie i odstawiamy do wystygnięcia , Na dnie tortownicy układamy biszkopty. Śmietanę przekładamy do wysokiego naczynia i "blendujemy" z cukrem, dodajemy owoce w/g uznania ok 0,5kg i "blendujemy " sobie dalej do uzyskania pulchnej gładkiej konsystencji, dolewamy do tegoż boskiego śmietanowego zaczynu rozpuszczoną żelatynę (uwaga byleby nie była gorąca !) i blendujemy dalej aż się wszystkie składniki pięknie połączą. Tak przygotowana masę śmietanową wlewamy na przygotowane biszkopty, dekorujemy owocami, zalewamy galaretką i wkładamy do chłodni .
Przepis dodał użytkownik jolasekcd
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.