Trwa ładowanie...
d4a3a95
24-04-2010 21:40

Kluski z mięsem

Przepis
4.7
(3 głosy)
Oceń:
d4a3a95
Składniki
  • - opakowanie puree ziemniaczanego
  • - ? kg ugotowanej wołowiny (np. z zupy)
  • - 1 szklanka bulionu wołowego
  • - 2 szklanki mąki
  • - 1 jajko
  • - 1 cebula
  • - 1 ząbek czosnku
  • - sól, pieprz
Przepis

Farsz:
1. Mięso zmielić w maszynce, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek.
2. Kostkę rosołową rozpuścić w szklance gorącej wody, wlać do mięsa
i wymieszać

Ciasto:
Puree przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, wystudzić lub użyć gotowane ziemniak. Dodać mąkę, jajko, szczyptę soli i zagnieść ciasto. Uformować walec, kroić około 1 cm plastry, delikatnie rozgnieść, nałożyć farsz i uformować kulę. Gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia.

Podawać z podsmażoną na złoto cebulą

Przepis dodał użytkownik s-belata

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4a3a95
d4a3a95
d4a3a95
Więcej tematów
d4a3a95