24-04-2010 13:40
Ogórki w curry
Przepis
3.4
(27 głosów)
Oceń:
Składniki
- - 2,5 kg ogórków pokrojonych w plastry
- - 5 średnich cebul pokrojonych w półksiężyce
- - 3 łyżki soli
- - liście selera
- Zalewa :
- 1 litr wody
- 2 szklanki cukru
- 3 łyżki curry
- 3 łyżki gorczycy
- ? szklanki octu
Przepis
1. Słoiki i zakrętki dokładnie umyć i wysuszyć;
2. Ogórki, cebulę zasypać solą i odstawić na pół godziny;
3. Połączyć składniki zalewy i zagotować;
4. Do słoików włożyć po liściu selera, ogórki z cebulą, zalać zalewą, słoiki zakręcić i gotować 5 minut;
5. Słoiki ustawić dnem do góry i pozostawić do wystygnięcia. Sprawdzić czy są szczelnie zamknięte, jeśli nie zagotować ponownie.
Przepis dodał użytkownik s-belata
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.