Trwa ładowanie...
d35d3xu
24-04-2010 12:39

Jajka faszerowane

Przepis
3.7
(3 głosy)
Oceń:
d35d3xu
Składniki
  • - 10 ugotowanych na twardo jaj
  • - 5 pieczarek
  • - 1 cebula
  • - zielona pietruszka
  • - sól, pieprz, pieprz cayenne
  • - majonez
  • - łyżeczka chrzanu
  • - oliwa do smażenia
Przepis

1. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i pieprzem cayenne i smażymy na oliwie do czasu odparowania wody, studzimy;

2. Jajka kroimy wzdłuż na połówki, wyjmujemy żółtka. Połowę żółtek rozdrabniamy widelcem i dodajemy do pieczarek, dodajemy łyżkę majonezu i dokładnie mieszamy. Uzyskanym farszem wypełniamy otwory po żółtkach;

3. Pozostałe żółtka rozdrabniamy, dodajemy posiekaną drobno pietruszkę, chrzan, 3 łyżki majonezu i dokładnie mieszamy. Sosem ozdabiamy każde jajko.

Przepis dodał użytkownik s-belata

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d35d3xu
d35d3xu
d35d3xu
Więcej tematów
d35d3xu