Trwa ładowanie...
d2owh2p
24-04-2010 12:36

Kluski żelazne

Przepis
3.4
(13 głosów)
Oceń:
d2owh2p
Składniki
  • - 1,5 kg ziemniaków
  • - 1,5-2 szklanki mąki
  • - 1 jajko
  • - 1 łyżeczka soli
Przepis

1. Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o małych oczkach;

2. Do startych ziemniaków dodajemy jajko, mąkę, sól i dokładnie mieszamy masa musi być bardziej gęsta niż na placki ziemniaczane);

3. Masę wkładamy łyżką na osolony wrzątek i gotujemy około 5 minut;

4. W celu sprawdzenia czy ciasto nie jest zbyt rzadkie włożyć 1 łyżkę masy na wrzątek i obserwować czy się nie rozpada.

Przepis dodał użytkownik s-belata

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2owh2p
d2owh2p
d2owh2p
Więcej tematów
d2owh2p