Trwa ładowanie...
d3xbsh9
28-03-2010 20:56

Barszcz biały wielkanocny

Przepis
4.0
(1 głos)
Oceń:
d3xbsh9
Składniki
      • woda 1 litr
      • żurek śląski o smaku wędzonego boczku 1/2 butelki lub zakwasu żytniego
      • kiełbasa 2 kawałki
      • mąka 1 łyżka
      • kostka rosołowa 1 sztuka
      • koperek 1 łyżka
      • sól
      • Vegeta
      • chrzan do smaku
      • 4 jaja
Przepis

Wodę zagotować, dodać kostkę rosołową i pokrojoną w kostkę kiełbasę. Gotować 5 minut następnie wlać dobrze wymieszany koncentrat żurku śląskiego i ponownie doprowadzić do wrzenia. Dodać chrzan. Mąkę rozprowadzić w małej ilości wody i zagęścić zupę. Doprawić do smaku i ponownie przegotować. Po zdjęciu z palnika wsypać koperek i pokrojone drobno jajka ugotowane na twardo.

Przepis dodał użytkownik Bozenka16

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3xbsh9
d3xbsh9
d3xbsh9
Więcej tematów
d3xbsh9