Trwa ładowanie...
d1bct8e
01-01-2010 23:47

bakaliowiec z posmkiem ananasa

Przepis
3.3
(8 głosów)
Oceń:
d1bct8e
Składniki
  • Bakaliowiec z posmakiem ananasa
  • Składniki
  • spód biszkoptowy lub kokosowy
  • krem:
  • 20 dkg rodzynek,
  • 20 dkg orzechów włoskich,
  • 10 dkg płatków migdałowych,
  • 250 ml wódki,
  • 5 żółtek,
  • 5 łyżek cukru pudru,
  • 25 dkg masła,
  • ananas w puszce.
    • 500 ml śmietany kremówki,
  • galartetka cytrynowa
  • czekolada do dekoracji
Przepis

Bakalie (rodzynki, orzechy - pokrojone, migdały) dzień wcześniej zalać alkoholem (żeby się dobrze napiły;).

5 żółtek utrzeć z cukrem pudrem i masłem na krem.
Do gotowego kremu wmieszać bakalie i ananas (pokrojony na małe cząstki) i wyłożyć na biszkopt.

Kremówke ubić z galaretką cytrynową przygotowaną w połowie zalecanej objetości wody.

Na koniec udekorować polewą czekoladową lub wiórkami z czekolady.

Przepis dodał użytkownik beatapodhajska

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1bct8e
d1bct8e
d1bct8e
Więcej tematów
d1bct8e