Trwa ładowanie...
d3jqva4
20-12-2009 19:45

Polewka owocowo-grzybowa

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3jqva4
Składniki
  • 1 garść grzybów suszonych
  • 1 garść suszonych owoców:jablka, gruszki, śliwki
  • 1 mały słoik czereśni
  • 1 śmietana
  • sól,
  • cukier
  • mąka
Przepis

Owoce i grzyby zalać wrzącą wodą ,odstawic na 1 godzinę.Zlac wodę .Do garnka mwlac 2 litry wody ,dodac namoczone owoce i gzryby i gotować do miękkości. Śmietanę i 2-3 łyżki mąki rozmieszać ,aby nie było grudek i wlać do gotującej zupy.Dodac soli cukru do smaku.

Przepis dodał użytkownik teresa-kr

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3jqva4
d3jqva4
d3jqva4
Więcej tematów
d3jqva4