16-12-2009 16:41
Kuskus na słodko
Przepis
Oceń jako pierwszy:
Składniki
- 2 i 2/3 szklanki kuskus
- 2 i 2/3 szklanki wody
- 1/2 szklanki cukru
- 1/4 szklanki oleju
- 1 i 1/2 szklanki pokrojonych roznych orzechow (wloskie, laskowe, migdaly, pistachio)
- 1 pudelko daktyli bez pestek (ok. 230 gram)
- 2 szklanki goracego mleka
Przepis
W garnku gotujemy wode, cukier i oliwe. Mieszamy, zeby cukier sie rozpuscil.
2. Do duzej miski wrzucamy kuskus i wlewamy gotujacy sie plyn. Mieszamy.
3. Przykrywamy i nie zagladamy przez 10 minut.
4. Po 10 minutach wrzucamy orzechy i daktyle. Mieszamy. Odstawiamy.
5. Przed podaniem wkladamy kuskus do zaroodpornego naczynia i pieczemy w piekarniku przez 20 minut, w temp. 350 st.
6. Podajemy w miseczkach, do kubkow wlewamy gorace mleko. Nie zapominamy o cukrze na stole.
Przepis dodał użytkownik super.marzi
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.