Trwa ładowanie...
d2s6kuc
15-12-2009 13:31

pierogi z kapusta i grzybami i makaronem chińskim

Przepis
1.0
(1 głos)
Oceń:
d2s6kuc
Składniki
  • ciasto:
  • ?50 dag mąki
  • ?żółtko
  • ?łyżka oleju
    • Farsz:
  • ?50 dag kiszonej kapusty
  • ?2 łyżki sosu sojowego TaoTao
  • ?1 cebula
  • ?10 dag suszonych grzybów
  • ?10 dag grzybów Mun TaoTao
  • ?30 dag makaronu chińskiego TaoTao
  • ?1 jajo
  • ?2 łyżki oleju
  • ?szczypta pieprzu
Przepis

Grzyby suszone należy namoczyć i ugotować. Makaron chiński i grzyby Mun przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu. Kapustę wkładamy do garnka, dodajemy wywar z grzybów, wodę i gotujemy do momentu, aż kapusta będzie miękka. Mąkę przesiewamy, dodajemy żółtka, olej i odpowiednią ilość wody aby uzyskać po zagnieceniu gładkie ciasto. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 min. Odsączamy ugotowaną kapustę oraz grzyby i siekamy. Makaron chiński również kroimy na mniejsze części. Na rozgrzanym w rondlu oleju podsmażamy drobno posiekaną cebulę, dodajemy grzyby, kapustę i makaron. Całość przyprawiamy do smaku pieprzem i sosem sojowym. Zestawiamy z ognia, mieszamy z surowym jajem i studzimy. Ciasto wałkujemy na cienkie placki, z których wycinamy krążki. Na każdym kładziemy farsz zlepiamy brzegi ciasta. Tak przygotowane pierogi gotujemy w posolonej wodzie i odcedzamy. Smacznego!

Przepis dodał użytkownik k.k.wieckowicz

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2s6kuc
d2s6kuc
d2s6kuc
Więcej tematów
d2s6kuc