Trwa ładowanie...
d1jg49v
13-12-2009 15:17

Piernikowy tort

Przepis
4.0
(4 głosy)
Oceń:
d1jg49v
Składniki
  • 500 ml śmietany kremówki
  • 30dag gorzkiej czekolady
  • 4 jajka
  • szczypta soli
  • 5 dag mąki pszennej
  • 3 dag mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżeczka kakao
  • łyżeczka przyprawy do piernika
  • 10 dag cukru
  • 2 polewy czekoladowe
  • 1 polewa biała
Przepis

Zagotuj śmietanę, posiekaj czekoladę, wsyp ją do śmietany i stop. Wstaw na 3 godziny do lodówki. Białka ubij z solą, 3 łyżkami zimnej wody i cukrem. Wymieszaj z żółtkami, mąkami, proszkiem do pieczenia, kakao i przyprawą do piernika. Piecz 20 minut w temperaturze 200 st.C.Ostudzony placek przekrój na 3 warstwy. Ubij czekoladową śmietanę, przełóż nią 2 krążki ciasta i przykryj ostatnim biszkoptem. Polewy przygotuj według przepisu na opakowaniu. Ciemną pokryj cały tort, a paseczkami białej ozdób wierzch.

Przepis dodał użytkownik bluesharp

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1jg49v
d1jg49v
d1jg49v
Więcej tematów
d1jg49v