10-12-2009 20:40
suszi z dorsza
Przepis
Oceń jako pierwszy:
Składniki
- 1 kg filetu z dorsza
- 1szklanka wody
- 1/2 szklanki octu
- 1 łyżka cukru
- 1 1/2 łyżka soli
- 1 szklanka oleju
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka chili
- 2 czerwone papryki
- 2 czebule
Przepis
Z wody, octu, cukru i soli zrobić zaprawe i zalać dorsza. odstawić na pare godzin.
Dorsza obrać ze skóry , pokroić w płaty ( dużą kostkę). Z oleju czosnku i czhili zrobić sos. Paprykę pokroić w dużą kostkę lub słupki cebule w półplasterki. Sosem zalać dorsza paprykę i cebulę. Wymieszać.
Przepis dodał użytkownik maamonka
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.