Trwa ładowanie...
d4b0707
10-12-2009 20:40

suszi z dorsza

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4b0707
Składniki
  • 1 kg filetu z dorsza
  • 1szklanka wody
  • 1/2 szklanki octu
  • 1 łyżka cukru
  • 1 1/2 łyżka soli
  • 1 szklanka oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka chili
  • 2 czerwone papryki
  • 2 czebule
Przepis

Z wody, octu, cukru i soli zrobić zaprawe i zalać dorsza. odstawić na pare godzin.
Dorsza obrać ze skóry , pokroić w płaty ( dużą kostkę). Z oleju czosnku i czhili zrobić sos. Paprykę pokroić w dużą kostkę lub słupki cebule w półplasterki. Sosem zalać dorsza paprykę i cebulę. Wymieszać.

Przepis dodał użytkownik maamonka

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4b0707
d4b0707
d4b0707
Więcej tematów
d4b0707