Trwa ładowanie...
d13qfln
01-12-2009 19:34

Camembert z ryżem i warzywami

Przepis
4.5
(2 głosy)
Oceń:
d13qfln
Składniki
  • ser camembert 2 szt.
  • mąka 2 łyżki
  • bułka tarta 2 łyżki
  • jajko 1 szt.
  • ryż 2 saszetki
  • oliwa do smażenia
    • sałatka:
  • kalafior mały 1 szt.
  • brokuł mały 1 szt.
  • marchew 2-3 szt.
    • sos:
  • śmietana 18% 1 szklanka
  • czosnek 2-3 ząbki
  • sól
  • pieprz
  • koperek świeży
Przepis

Ryż w saszetkach gotujemy.

Kalafior i brokuł myjemy i dzielimy na mniejsze różyczki.
Marchew obieramy i kroimy w plasterki.

Warzywa wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy ok. 10-15 minut. (tak aby nie były zbyt miękkie). Odcedzamy

Sos:
Czosnek przeciskamy przez praskę, koperek drobno siekamy. Dodajemy do śmietany i przyprawiamy do smaku.

Ser:
Bułkę tartą mieszamy z mąką. Jajko roztrzepujemy.

Krążek sera maczamy w jajku następnie w bułce wymieszanej z mąką. Następnie znowu w jajku i znowu w bułce.

Oliwę rozgrzewamy na patelni i kładziemy delikatnie krążek sera. Zapiekamy na wolnym ogniu tak, aby ser nie wypłynął z panierki.

Usmażone krążki sera układamy na talerzu, dookoła wykładamy ugotowany ryż a następnie wykładamy sałatkę. Polewamy przygotowanym sosem.

Przepis dodał użytkownik iza.kubica

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d13qfln
d13qfln
d13qfln
Więcej tematów
d13qfln