Trwa ładowanie...
d1qidji
29-11-2009 20:46

Filety rybne duszone z warzywami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1qidji
Składniki
  • ryba 75 dag filetów
  • sok z cytryny
  • włoszczyzna z kapustą 50 dag
  • tłuszcz 2 łyżki
  • mąka 3 łyżki
  • śmietana 1/2 szkl
  • cebula 1 szt
  • ser żółty starty 3 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia
Przepis

Filety umyć, skropić sokiem z cytryny posolić.

Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokroić w plastry i dusić w rondlu na tłuszczu z dodatkiem wody (1 szklanka).

Gdy warzywa będą miękkie, ale nie rozpadające się, dodać obtoczone w mące usmażone filety. Łyżkę mąki rozrobić ze śmietaną i dodać do sosu. Przyprawić do smaku, powierzchnię potrawy posypać utartym serem i wstawić do piekarnika na ok. 20 min.

Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Przepis dodał użytkownik iza.kubica

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1qidji
d1qidji
d1qidji
Więcej tematów
d1qidji