29-11-2009 20:46
Filety rybne duszone z warzywami
Przepis
Oceń jako pierwszy:
Składniki
- ryba 75 dag filetów
- sok z cytryny
- włoszczyzna z kapustą 50 dag
- tłuszcz 2 łyżki
- mąka 3 łyżki
- śmietana 1/2 szkl
- cebula 1 szt
- ser żółty starty 3 łyżki
- sól
- pieprz
- tłuszcz do smażenia
Przepis
Filety umyć, skropić sokiem z cytryny posolić.
Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokroić w plastry i dusić w rondlu na tłuszczu z dodatkiem wody (1 szklanka).
Gdy warzywa będą miękkie, ale nie rozpadające się, dodać obtoczone w mące usmażone filety. Łyżkę mąki rozrobić ze śmietaną i dodać do sosu. Przyprawić do smaku, powierzchnię potrawy posypać utartym serem i wstawić do piekarnika na ok. 20 min.
Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
Przepis dodał użytkownik iza.kubica
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.